Inghetata cu piure de piersici

Printeaza

Inghetata cu piure de piersici din: piersici coapte, zahar, zeama de lamaie, coaja de lamaie, frunze de menta, apa, frisca, zahar pudra, pulpa de piersici, zahar vanilat.

Inghetata_cu_piure_de_piersici

Ingrediente pentru piureul de piersici:

  • 800 g piersici coapte
  • 200 g zahăr
  • zeama de la 2 lămâi
  • coaja de la o lămâie verde
  • 3-4 frunze de mentă
  • 100 ml apă

Ingrediente pentru îngheţată:

  • 500 ml frişcă
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 375 g zahăr
  • 200 ml apă
  • 300 pulpă de piersici
  • un plic zahăr vanilat

Mod de preparare:

Pentru început, se prepară îngheţata ca să stea la rece. Se pun într-o crăticioară zahărul, apa şi vanilia. Se lasă să fiarbă circa 40 de minute până ce capătă consistenţa unui sirop foarte bine legat. Separat, se curăţă piersicile şi se decojesc. Se taie cubuleţe şi se adaugă în siropul rece.

Se pune frişca într-un bol şi se bate cu zahărul pudră. Frişca bătută se toarnă în dulceaţa de piersici şi se încorporează uşor ca să nu se lase. Compoziţia se toarnă în recipiente de plastic şi se bagă la congelator.

Pentru o îngheţată spumoasă, fără ace de gheaţă, este important să ames­tecaţi din oră în oră cu o lingură sau cu o paletă din plastic.

Pentru piureul de piersici, se pun apa şi zahă­rul să fiarbă. Se lasă să scadă, se adaugă zeama şi coaja de lămâie şi, spre sfârşit, piersicile, atât pasate, cât şi bucăţi mai mari.

Se lasă să se răcească şi, după ce s-a făcut şi îngheţata, se aranjează în cupe şi se ornează cu frunze de mentă şi coaja de lămâie verde.

Inghetata cu piure de piersici

Inghetata_cu_piure_de_piersici

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.