Ingheţată cu frişcă şi alune de pădure

Printeaza

Ingheţată cu frişcă şi alune de pădure din: oua, zahar, frisca, alune de padure, cacao.

Ingrediente:Inghetata_cu_frisca_si_alune_de_padure

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 500 ml frisca lichida sau smantana dulce pentru frisca
  • 100 g alune de padure prajite
  • 1 lingurita cacao
  • 10 alune intregi, pentru decor

 

Mod de preparare:

Separi albusurile de galbenusuri. Freci galbenusurile cu zaharul, pana cand acesta se topeste si devine spuma. Adaugi alunele macinate si mixezi. Bati frisca, o amesteci cu  gălbenuşurile, iar la sfârşit încorporezi cacaua şi albuşurile bătute spumă pe baie de aburi.

Pui compoziţia în case- rolă de plastic, pe care o acoperi cu un capac şi le introduci în congelator timp de cel puţin 4 ore. Decorezi fiecare porţie cu alune întregi sau zdrobite.

Ingheţată cu frişcă şi alune de pădure

Inghetata_cu_frisca_si_alune_de_padure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.