Inghetata cu caise – usor de preparat

Printeaza

Inghetata cu caise din: oua, lamaie, caise, zahar, frisca.

 

Ingrediente:Inghetata_cu_caise

  • 4 oua
  • 1 lamaie
  • 10 caise
  • 100 g zahar
  • 300 ml frisca

 

Mod de preparare:

Decojim fructele, scoatem sâmburii şi le pasăm în blender. Batem albuşurile spumă.

Adăugăm zahărul şi sucul de lămâie şi continuăm să batem, până se întăreşte. Punem gălbenuşurile pe rând, frişcă şi piureul de caise. Batem 8 minute cu telul, pe baie de abur.

Punem compoziţia în tavă şi băgăm la congelator.Luăm cupe de îngheţată şi punem în boluri. Vom servi o îngheţată acrişoară şi foarte aromată.

Inghetata cu caise

Inghetata_cu_caise

Pofta buna!

 

 

 

 

Reteta zilei: Inghetata de vanilie cu matcha

Inghetata de vanilie cu matcha din: smantana de cocos, vanilie, menta, matcha, lapte condensat, miere. Ingrediente:  1 cutie smantana de nucă de cocos 2 lingurite vanilie 8 frunze de menta, tocate 2 linguri de pudra matcha ½ ceasca lapte condensat ¼ ceasca miere     Mod de preparare: Bateti smantana rece pana devine pufoasa. Incorporati […]

Inghetata cu spanac

Inghetata cu spanac din: spanac, banane, nuci, polen, vanilie. Ingrediente: 4 banane decojite şi tăiate felii 125 g nuci 2 linguri polen crud 10 g frunze de baby spanac 1 linguriţă esenţă de vanilie 2 linguri pudră de matcha   Mod de preparare: Se pun bananele într-un recipient cu capac şi se lasă la congelator […]

Inghetata de pepene galben cu frisca

Inghetata de pepene galben cu frisca

Inghetata de pepene galben cu frisca din: pulpa de pepene galben, zahar, frisca. Ingrediente: 500 g pulpă de pepene galben 3 linguri zahăr 200 ml frişcă lichidă       Mod de preparare: Pulpa de pepene pasată bine cu blenderul vertical se pune într-un vas pe foc mic şi se lasă până scade, amestecând continuu; se […]

 

Inghetata cu avocado

Inghetata cu avocado din: avocado, zahar, lime. Ingrediente: 200 ml apă 100 g zahăr 2 avocado 2 linguri suc de lime     Mod de preparare: Se amestecă 200 ml apă cu 100 g zahăr pe foc mediu, până se topeşte zahărul. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se curăţă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.