Inghetata cu caise si vanilie

Printeaza

Inghetata cu caise si vanilie din: lapte, zahar, oua, baton de vanilie, cognac, coaja de lamaie, caise.

Ingrediente:Inghetata_cu_caise_si_vanilie

  • 500 ml lapte de capra sau un alt lapte mai gras
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 1 baton de vanilie, taiat in doua, longitudinal
  • 1 lingura rom sau cognac
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 400 g caise, fara samburi

 

 

Mod de preparare:

Fierbeţi laptele cu jumătate din cantitatea de zahăr şi cu vanilia. Lăsaţi-l apoi, acoperit, la răcit.

Bateţi albuşurile spumă cu 1 lingură de zahăr adăugat treptat.

Frecaţi gălbenuşurile cu 2 linguri zahăr şi turnaţi treptat peste ele laptele strecurat.

Adăugaţi şi spuma de albuşuri şi amestecaţi ingredientele.

Puneţi amestecul la bain-marie, amestecând mereu pentru a nu se forma cocoloaşe.

Curăţaţi caisele de sâmburi, tăiaţi-le în cubuleţe şi puneţi-le într-un castron.

Când amestecul s-a îngroşat suficient, luaţi-l de pe foc şi turnaţi-l fierbinte peste caise.

Mult mai simplu este sa folosiţi îngheţata de vanilie gata preparată în care adăugaţi cubuleţe de caise fierte în sirop de apă şi zahăr.

Amestecaţi şi lăsaţi vasul la răcit, apoi puneti-l pentru mai multe ore la congelator.

Inghetata cu caise si vanilie

Inghetata_cu_caise_si_vanilie

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Inghetata de casa cu menta

Inghetata de casa cu menta din: oua, lapte, menta, ciocolata. Ingrediente: 500 ml lapte 4 gălbenuşuri 120 g zahăr pudră 10 crenguţe de mentă 100 g ciocolată neagră câteva picături esenţă de vanilie câteva picături colorant verde   Mod de preparare: Laptele şi esenţa de vanilie se pun la fiert şi, când dă în clocot, […]

Ingheţată cu trei straturi

Reteta zilei: Inghetata tiramisu

Inghetata tiramisu din: lapte, smantana, ou, zahar, mascarpone, vanilie, espresso, lichior de cafea. Ingrediente:  1 ceașcă de lapte integral 1 cană smantana 3 gălbenușuri de ou ½ cești Zahăr 1 cană mascarpone, la temperatura camerei 1 lingurita vanilie 1 linguriță espresso ¼ ceașca espresso ½ lingurita lichior cu aromă de cafea     Mod de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.