Inghetata cu caise si vanilie

Printeaza

Inghetata cu caise si vanilie din: lapte, zahar, oua, baton de vanilie, cognac, coaja de lamaie, caise.

Ingrediente:Inghetata_cu_caise_si_vanilie

  • 500 ml lapte de capra sau un alt lapte mai gras
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 1 baton de vanilie, taiat in doua, longitudinal
  • 1 lingura rom sau cognac
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 400 g caise, fara samburi

 

Mod de preparare:

Fierbeţi laptele cu jumătate din cantitatea de zahăr şi cu vanilia. Lăsaţi-l apoi, acoperit, la răcit. Bateţi albuşurile spumă cu 1 lingură de zahăr adăugat treptat. Frecaţi gălbenuşurile cu 2 linguri zahăr şi turnaţi treptat peste ele laptele strecurat.

Adăugaţi şi spuma de albuşuri şi amestecaţi ingredientele. Puneţi amestecul la bain-marie, amestecând mereu pentru a nu se forma cocoloaşe. Curăţaţi caisele de sâmburi, tăiaţi-le în cubuleţe şi puneţi-le într-un castron.

Când amestecul s-a îngroşat suficient, luaţi-l de pe foc şi turnaţi-l fierbinte peste caise. Mult mai simplu este sa folosiţi îngheţata de vanilie gata preparată în care adăugaţi cubuleţe de caise fierte în sirop de apă şi zahăr. Amestecaţi şi lăsaţi vasul la răcit, apoi puneti-l pentru mai multe ore la congelator.

Inghetata cu caise si vanilie

Inghetata_cu_caise_si_vanilie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.