Inghetata cu caise fierte si migdale

Printeaza

Inghetata cu caise fierte si migdale din: apa, zahar, caise, extract de migdale, inghetata de migdale sau vanilie cu un continut redus de grasimi, migdale.

Inghetata_cu_caise_fierte_si_migdale

Ingrediente:

  • 2 cesti de apa
  • 2/3 ceasca de zahar
  • 700 g de caise (aproximativ 15 bucati), taiate in jumatate si fara samburi
  • un varf de lingurita de extract de migdale
  • 500 g de inghetata de migdale sau vanilie cu un continut redus de grasimi
  • 3 linguri de migdale fara coaja, prajite

 

 

Mod de preparare:

Pune la fiert, până dau în clocot, apa împreună cu zahărul. Ai grijă să se dizolve complet. Redu intensitatea focului. Adaugă caisele şi găteşte-le până când se înmoaie (testează-le cu un cuţit); procesul ar trebui să dureze circa 2 minute.

Scoate-le din sirop şi lasă la răcit. Mareste intensitatea focului şi fierbe lichidul până se reduce la jumatate. Dupa ce se raceste, adauga extract de migdale. Serveste caisele intr-o cupa alaturi de inghetata. Toarna sirop si adauga migdale.

Inghetata cu caise fierte si migdale

Inghetata_cu_caise_fierte_si_migdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.