Inghetata cu ananas

Printeaza

Inghetata cu ananas din: fulgi de cocos, lapte, rom alb, galbenusuri, vanilie, zahar, ciocolata alba, frisca, ananas, ciocolata amaruie, unt, sirop de cocos.

 

Ingrediente: 

  • 50 g fulgi de cocos
  • 125 ml lapte
  • 6 linguri rom alb
  • 2 galbenusuri
  • miezul de la un baton de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 80 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca
  • 1 ananas
  • 60 g ciocolata amaruie
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura sirop sau lichior de cocos

 

Mod de preparare:

Se prajesc fulgii de cocos. Se toarna laptele si 4 linguri rom. Se lasa sa dea intr-un clocot.

Intr-un vas de metal se bat galbenusurile cu miez de vanilie si 2 linguri zahar.

Se inglobeaza laptele fierbinte si compozitia se incalzeste la bain-marie, amestecand (nu se lasa sa fiarba), pana ce se ingroasa.

Se ia vasul de pe foc.

Se toaca ciocolata alba si se topeste la bain-marie, in 3 linguri frisca. Se inglobeaza in crema de oua.

Se da la frigider cca 60 minute. Se bate usor restul de frisca si se incorporeaza in compozitie.

Se da la congelator cca 4 ore. Din 30 in 30 de minute se bate cu telul.

Se decojeste ananasul, se taie sferturi, pe lung si se taie cuburi pulpa.

Se amesateca impreuna cu 2 linguri rom si 1 lingura zahar. Se lasa sa se marineze 10 minute.

Se topeste ciocolata neagra cu unt si sirop de cocos.

Ananasul se asaza in boluri de desert si se orneaza cu cate o bila de inghetata.

Se toarna sosul de ciocolata si se serveste.

 

 

Inghetata cu ananas

Inghetata_cu_ananas

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.