Inghetata de ceai verde

Printeaza

Inghetata de ceai verde din: ceai verde, lapte de orez, smantana, indulcitor.

Ingrediente:

  • 4 linguri rase pulbere de ceai verde (matcha)
  • 200 ml lapte de orez
  • 200 ml smântână de soia dulce
  • 2 linguri îndulcitor pe bază de stevia

 

Mod de preparare:

Cu mixerul, se bate smântână de soia până ce se obţine frişcă. Se adaugă eventual un praf de stevia.

Separat, se amestecă pulberea de ceai împreună cu laptele de orez. Se toarnă numai câte puţin lapte, pentru a nu se forma cocoloaşe.

Se adaugă în compoziţie frişca bătută bine şi îndulcitorul. Se amestecă bine, până la omogenizare.

Se toarnă compoziţia într-un vas metalic plat şi se dă la congelator. La fiecare oră se scoate vasul din congelator, se amestecă bine pentru a nu se forma ace de gheaţă şi se dă din nou la congelator.

Se procedează aşa de 2-3 ori.

Ingheţata de ceai verde se serveşte ornată cu frunze de mentă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.