Inel de orez cu chiftelute de curcan

Printeaza

Inel de orez cu chiftelute de curcan: orez, carne de curcan, sunca, parmezan, nucsoara, oregano, ciuperci, unt, ceapa, pulpa de rosii, cimbru, galbenus de ou, faina, vin rosu, supa de carne, ulei.

Ingrediente:Inel de orez cu chiftelute de curcan

  • 400 g orez
  • 300 g carne de curcan
  • 150 g şuncă proaspătă
  • 5 linguri parmezan ras
  • nucşoară
  • oregano
  • 30 g ciuperci
  • 40 g unt
  • 1 ceapă
  • 400 g pulpă de roşii
  • 2 fire cimbru
  • 2 gălbenuşuri
  • făină
  • 1 pahar vin roşu
  • 1,2 I supă de carne
  • ulei

 

Mod de preparare:

Inmoi ciupercile în apă călduţă, cureţi şi toci firele de cimbru şi oregano. Tai carnea şi şunca, adaugi 3 lin­guri de parmezan, cimbrul, orega­no, gălbenuşurile, nucşoara, sare, piper şi amesteci bine totul.

Mo­delezi chiftelele, le treci prin făină, le prăjeşti, apoi adaugi roşiile şi laşi pe foc 20 de mi­nute. Toci ceapa şi o căleşti în unt, adaugi ciupercile şi orezul, torni vinul şi laşi la foc iute să se evapore, adaugi 2 polonice de supă şi laşi să fiarbă.

Adaugi pătrunjelul tocat şi restul de parmezan. Aşezi orezul într-un recipient sub formă de inel, apoi răstorni pe o farfurie, iar în mijloc pui chiftele şi sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.