Iepure umplut

Printeaza

Iepure umplut din: iepure, carne de porc, oua, ceapa, sare, piper, ciuperci, ulei, rozmarin, boia.

Ingrediente:Iepure umplut

  • o bucată trunchi de iepure, partea cu coastele
  • 500 g carne tocată de porc
  • o ceapă mare albă
  • 2 ouă
  • 50 g fulgi de porumb sfărâmiţaţi
  • o linguriţă sare de mare
  • 1/2 linguriţă piper
  • 250 g ciuperci
  • 50 ml ulei aromatizat cu oregano
  • un vârf linguriţă rozmarin măcinat
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • o linguriţă boia dulce
  • 200 ml apă

 

Mod de preparare:

Iepurele se spală bine. Se amestecă uleiul aromatizat şi condimentele (1/2 linguriţă sare, jumătate din cantitatea de piper şi boia) şi cu acesta se unge carnea de iepure, care se va lăsa la marinat timp de 8 ore.

Ceapa se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe, apoi se amestecă bine cu carnea tocată, restul de sare, piper şi boia, plus rozmarinul şi ciupercile tăiate mărunt, ouăle bătute cu fulgii de porumb.

Se frământă bine totul şi se umple trunchiul de iepure.

Se coase bine burta iepurelui şi se aşază totul într-o tavă termorezistentă cu pereţi înalţi. Se adaugă uleiul şi apa, se acoperă cu hârtie pentru copt şi se dă la cuptorul încălzit pentru o oră şi 30 de minute.

Se îndepărtează hârtia de copt, se dă focul mic şi, din când în când, se pune din sosul din tavă peste carne. Se lasă la cuptor încă 30 de minute, până când prinde o culoare frumoasă, rumenă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.