Iepure in sos de bere

Printeaza

Iepure in sos de bere din: pulpe de iepure, slanina, ceapa, ciuperci, bere, faina, cimbrisor, dafin, amidon, boia, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Iepure_in_sos_de_bere

  • 4 pulpe de iepure
  • 50 g slănină afumată
  • 1 ceapă
  • 250 g ciuperci Champignon
  • 350 ml bere blondă
  • 4 linguri făină
  • cimbrişor
  • 1 frunză de dafin
  • 1 lingură amidon
  • 2 linguri apă
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • frunze de pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu sare, piper şi boia, se tăvălesc pulpele prin acest amestec. Slănina tăiată cubuleţe se prăjeşte, se scot jumările, iar în grăsimea rămasă se prăjesc pulpele pe ambele părţi.

Se adaugă ceapa mărunţită, feliile de ciuperci, jumările, cimbrişorul, frunza de dafin, se sărează puţin, se toarnă berea şi se înăbuşe totul sub capac, pe foc mic.

Când carnea este gata, se scoate, iar sosul se îngroaşă cu amidonul amestecat cu apă. Se presară cu frunze de pătrunjel, se lasă să dea câteva clocote şi se ia de pe foc.

Pulpele se servesc cu sos şi cu garnitură după plac.

Iepure in sos de bere

Iepure in sos de bere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.