Iepure la cuptor cu vin

Printeaza

Iepure la cuptor cu vin din: iepure, cartofi, ceapă, bacon, usturoi, cimbru proaspăt, foaie dafin, vin alb sec, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Iepure la cuptor cu vin

  • 1 iepure
  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapă mare
  • 150 g cuburi de bacon
  • 3 căţei usturoi
  • 1 crenguţă cimbru
  • 1 foaie dafin
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ceapa tăiată peştişori si baconul se pun la călit într-o lingură de ulei. Intre timp, cartofii se curăţă si se taie cuburi. Se pune ceapa călită peste cartofi, într-un vas de cuptor.

Se asază deasupra iepurele porţionat. Se stropeşte totul cu restul de ulei, se adaugă căţeii de usturoi, se pun cimbrul si foaia de dafin, se toarnă vinul, se presară cu sare şi piper.

Se dă vasul la cuptor pentru 50 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.