Iepure la ceaun cu rozmarin, cimbru, salvie si lamaie

Printeaza

Iepure la ceaun cu rozmarin, cimbru, salvie si lamaie din: iepure, lamaie, sare, piper negru, rozmarin, cimbru, ulei de masline, unt, salvie, usturoi, vin alb,

Iepure la ceaun cu rozmarin, cimbru, salvie si lamaie

Ingrediente:

  • 1 iepure
  • 1 lămâie
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 1 lingură cu vârf de rozmarin tocat
  • 1 lingură cu vârf de cimbru tocat
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 cub mic şi unul mare de unt
  • 8 frunze de salvie
  • 1/2 căţel de usturoi feliat fin
  • 1 pahar mate de vin alb

Mod de preparare:

Aveţi nevoie de o cratiţă sau de un ceaun care merge atât pe plită, cât şi în cuptor. Iepurele trebuie tranşat astfel încât să aveţi 4 picioare şi bucăţi de spate.

Decojiţi lămâia cu un curăţător (doar pentru a îndepărta partea galbenă, foarte parfumată) şi tăiaţi coaja în fâşii. Stoarceţi o lămâie mică peste bucăţile de iepure suficient pentru a le înmuia.

Asezonaţi din belşug cu sare şi piper şi daţi-le prin rozmarin şi cimbru.

Incingeţi uleiul de măsline într-o cratiţă fierbinte, adăugaţi bucăţile de iepure şi restul de rozmarin şi cimbru şi prăjiţi-le repede aproximativ 5 minute sau până când se rumeneşte carnea; pe la jumătatea acestui proces, adăugaţi coaja de lămâie, un cub mic de unt şi frunzele de salvie (care ar trebui să devină crocante).

Adăugaţi usturoiul şi prăjiţi încă 1 minut ca să se înmoaie, dar fără să se rumenească. Adăugaţi vinul alb, care ar trebui să sfârâie frumos. Băgaţi totul la cuptor pentru 10 minute la 200°C/treapta 7 la cel pe gaz.

Scoateţi din cuptor, adăugaţi un cub mare de unt şi ungeţi bine. Apoi lăsaţi să se răcească vreo câteva minute — vinul şi untul ar trebui să dea naştere unui sos minunat.

Serviţi cu cartofi copţi tăiaţi cubuleţe şi cu cepe roşii coapte.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/iepure-ceaun-rozmarin-cimbru-salvie-lamaie html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.