Iepure cu sos picant

Printeaza

Iepure cu sos picant din: iepure, unt, dafin, smantana, faina, lamaie, mustar, sare, piper.

Ingrediente:Iepure cu sos picant

  • pulpe si spinare de iepure
  • 150 g unt
  • 1 foaie de dafin
  • piper
  • 1-2 boabe de ienibahar
  • 2 linguri făină
  • 400 g smântână
  • zeama de la 1 lămâie
  • muştar
  • 1 lingură de zahăr brun ars

 

Mod de preparare:

Se împănează pulpele dinapoi şi spinarea unui iepure cu feliuţe de slănină şi se sărează. Se pune într-un vas şi se opăreşte cu 150 g unt topit. Se adaugă 1 foaie de dafin, piper, 1-2 boabe de ienibahar şi se frige înăbuşit, la foc potrivit, 45-60 minute.

La nevoie se mai picură din când în când puţină apă.

Pentru sos, se desfac 2 linguri făină cu 400 g smântână, se adaugă sosul de la friptură strecurat, zeama de la 1 lămâie, muştar. Se adaugă 1 lingură de zahăr brun ars şi stins cu puţină apă.

Se serveşte cald.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.