Iepure cu sos alb de vin

Printeaza

Iepure cu sos alb de vin din: iepure, morcovi, ceapa, ciuperci, smantana, lamaie, faina, vin, unt, sare, piper.

Ingrediente:Iepure cu sos alb de vin

  • 1 kg carne de iepure
  • un cub concentrat de legume
  • 2 morcovi
  • o ceapă
  • o cutie mică ciuperci
  • 200 g smântână grasă
  • o lămâie
  • un gălbenuş
  • 2 linguri făină
  • 250 ml vin alb
  • 100 g unt
  • câteva fire pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea se căleşte în unt topit şi, când a devenit aurie, se presară cu făină.

Se amestecă, se presară concentratul şi se acoperă cu apă.

Se adaugă morcovii şi ceapa tăiate, ciupercile şi vinul. Se acoperă şi se lasă la fiert 70 de minute, amestecând din când în când şi adăugând apă dacă scade prea mult.

Se amestecă smântână, gălbenuşul şi sucul de lămâie, se adaugă peste carne şi se mai lasă 10 minute la foc mic. Se serveşte cu pătrunjel.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Iepure cu sos alb de vin
Autor
Publicat pe

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.