Iepure cu cartofi copti

Printeaza

Iepure cu cartofi copti din: iepure, cartofi, boia dulce, ceapa, usturoi, ardei iute, vin alb, supa de pui sau de legume, unt, migdale, dafin, cuisoare, lamaie, rucola, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Iepure cu cartofi copti

  • un iepure
  • 600 g cartofi
  • 5 g boia dulce
  • două cepe roşii
  • doi căţei de usturoi
  • un ardei iute mic
  • 150 ml vin alb sec
  • 500 ml supă de pui sau de legume
  • 20 g unt
  • 100 g migdale
  • o frunză de dafin
  • două cuişoare
  • o lămâie
  • 200 g salată rucola
  • 150 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Iepurele se taie bucăţi potrivit de mari, se spală, se scurg de apă şi se şterg cu un şervet absorbant.

Se condimentează, se prăjesc în 50 ml ulei de măsline şi unt până devin aurii pe toate părţile.

Se scoate carnea într-un bol şi în locul ei se pune ceapa tocată mărunt sau peştişori.

Se căleşte două minute, se adaugă boiaua, ardeiul iute tăiat în jumătate şi usturoiul feliat.

Se călesc două minute, se pune din nou carnea, se toarnă vinul şi supa şi se condimentează.

Se presară cuişoarele şi frunza de dafin, se acoperă cratiţa cu un capac şi se fierbe la foc mediu până ce carnea este gata şi poate fi pătrunsă cu o furculiţă.

Se adaugă coajă rasă de lămâie, se amestecă şi se mai lasă două minute pe foc.

Cartofii se fierb în coajă 15 minute, se taie bucăţi, se amestecă bine cu ulei, sare, piper şi se coc într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

 

Iepure cu cartofi copti

Iepure cu cartofi copti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Vreau sa gust si eu din carnea de iepure, sa vad cum este

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.