Iepure cu bureti si smantana cu garnitura de gogosi de cartofi

Printeaza

Iepure cu bureti si smantana cu garnitura de gogosi de cartofi

Ingrediente:Iepure cu bureti si smantana cu garnitura de gogosi de cartofi

  • 1,500 kg carne de iepure
  • 1 linguriţă boia
  • 2 1/2 lingură smantană
  • 1 lingură mare de mărar
  • 1 ceapă
  • 11/2 lingură făina
  • 400 g bureţi sau ciuperci
  • 300 g cartofi
  • 2 ouă
  • 150 g unt
  • 1 l supă sau apă

 

Mod de preparare:

Se taie carnea bucăţi egale. Se sotează cu ceapă tocată apoi cu 1/2 lin­gură făină, sare, boia şi se tierbe cu supă sau apă circa 50 minute.

Cînd car­nea este aproape fiartă, se pun ciupercile tăiate şi sotate, smantană şi mărarul tocat.

Se serveşte cu gogoşi de cartofi (piure de cartofi, fără lapte, amestecat cu l lingură făină, puţin unt, 1 ou, 1 albuş, nucşoară rasă şi sare).

Se fac gogoşi mai mici, se aşază într-o tavă unsă cu unt şi deasupra se ung cu gălbenuş.

Se dau la cuptor încins pînă ce au prins culoare.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Intotdeauna mi-a placut carnea de iepure.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.