Icre de crap

Printeaza

Icre de crap din: ulei, icre, masline, ceapa, lamaie, apa minerala, sare.

Ingrediente:Icre de crap

  • 300 ml ulei
  • 100 g icre
  • sare
  • măsline
  • ceapă
  • zeamă de lămâie
  • 2 felii pâine albă, înmuiate în lapte
  • apă minerală

 

Mod de preparare:

Treci icrele proaspete printr-o sită ca să le îndepărtezi pieliţele.

Le dai cu sare şi le laşi într-un castron, la rece, cel puţin 24 de ore.

Le amesteci cu o lingură de lemn, picurând ulei puţin câte puţin.

Omogenizezi rapid ca uleiul să nu se strângă într-un loc.

După ce s-au albit, poţi băga mixerul şi de acum poţi turna ceva mai mult ulei.

Stropeşti din când în când cu câte 1-2 picături de apă minerală.

Storci bine pâinea înmuiată şi o încorporezi în icre, turnând din când în când ulei şi amestecând încontinuu.

La final, adaugi zeamă de lămâie, în funcţie de cât le vrei de acre, mixând continuu.

Le serveşti cu ceapă tăiată mărunt, cu feliuţe de măsline şi cu pâine prăjită.

 

Pofta buna!


poate iti place si:

Icre de stiuca cu ceapa

Icre de stiuca cu ceapa

Icre de stiuca cu ceapa din: icre de stiuca, ulei, lamaie, paine, ceapa. Ingrediente: 3 linguri de icre de ştiucă 3 linguri ulei 1 lămâie (zeama) miezul de la 1-2 felii de pâine o ceapă rosie   Mod de preparare: Singura deosebire a pregătirii salatei de icre de ştiucă, proaspete sau sărate, constă în faptul că se […]

Icre de conopida

Icre de conopida

Icre de conopida din: griş, conopidă fiar­tă, ulei, sare, zeamă de lămâie, ceapă.   Ingrediente: 3 linguri griş 500 g conopidă fiar­tă ulei sare zeamă de lămâie 1 ceapă mare 300 ml apă   Mod de preparare: Se fierbe grisul în apă clocotită, până se îngroaşă, apoi se lasă la răcit. Sepa­rat, se fierbe conopida, se […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.