Iahnie de ciuperci cu rosii

Printeaza

Iahnie de ciuperci cu rosii din: ciuperci, untdelemn, ceapa, bulion, dafin, rosii, faina.

Ingrediente:Iahnie de ciuperci cu rosii

  • o farfurie ciuperci
  • un pahar mic untdelemn
  • o ceapă
  • o jumătate pahar bulion
  • frunze de dafin
  • 2 roşii
  • o lingură făină

 

Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă, se spală, se storc bine şi se taie în bucăţi potrivit de mari.

Intre timp, se încinge untdelemnul şi se prăjesc puţin ciupercile, apoi s;e pun pe o farfurie, în untdelemnul rămas se rumeneste ceapa curăţată, spălată, tocată mărunt şi făina, se stinge totul cu apă caldă şi se lasă să fiarbă în câteva clocote.

Ciupercile se aşează într-un vas, deasupra lor se toarnă sosul strecurat, roşiile tăiate în patru, boabele de piper, frunzele de dafin şi se dă totul la cuptor să scadă.

Se servesc cu pătrunjel verde, spălat, curăţat şi tocat, deasupra.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.