Humus libanez cu pasta de susan
PrinteazaHumus libanez cu pasta de susan din: boabe de năut fierte, usturoi, pastă de susan (tahini), zeama de lamaie, piper, sare.
- 250 g boabe de năut fierte
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri pastă de susan (tahini)
- 2 linguri zeamă de lămâie
- piper
- sare
Mod de preparare:
Strecori boabele de năut de apa în care au fiert, păstrând zeama, apoi le mixezi în blender. Zdrobeşti căţeii de usturoi, îi freci cu puţină sare şi apoi îi încorporezi în piureul de năut.
Adaugi treptat zeama de lămâie, alternând cu pasta de susan (tahini). Adaugi puţină zeamă în care au fiert boabele de năut, până se obţine o consistenţă cremoasă, şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Humus libanez cu pasta de susan
Pofta buna!