Humus cu naut, pasta de susan si rosii

Printeaza

Humus cu naut, pasta de susan si rosii din: năut, pasta de susan, lamaie, usutroi, ulei de masline, sare, rosii, ceapa, seminte de susan.

Humus_cu_naut_pasta_de_susan_si_rosii

Ingrediente:

  • 300 g năut
  • 100 g pastă de susan
  • 1 lămâie
  • 2 căţei usturoi
  • ulei de măsline
  • sare

Pentru servit:

  • 3 roşii
  • 1 ceapă
  • 1 lingură seminţe de susan

Mod de preparare:

Cu o seară înainte de prepa­rare, se pun boabele de năut la înmuiat în apă rece. A doua zi se scurg şi se fierb în apă cu un praf de sare. Se lasă 30 de minute la fiert.

Se opreşte o treime din cantitate pentru salată, iar restul boabelor de năut se mixează cu ulei, suc de lămâie, pasta de susan şi usturoi.

Se face şi salata din restul boabelor, ceapa tocată mărunt şi roşii cubuleţe, se pune humusul pe o farfurie, se face un gol unde se pune salata şi se presară cu seminţe de susan.

Humus cu naut, pasta de susan si rosii

Humus_cu_naut_pasta_de_susan_si_rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.