Humus cu ardei iute si chimen

Printeaza

Humus cu ardei iute si chimen din: naut, ardei iute rosu, seminţe de chimen sau chimen măcinat, sare, piper negru, tahini (pastă din seminţe de susan), ulei de măsline extravirgin, suc de lamaie.

Humus cu ardei iute si chimen

Ingrediente:

  • 340 g năut lăsat la înmuiat peste noapte
  • 1 ardei iute roşu mic şi uscat
  • 1/2 linguriţă de seminţe de chimen sau chimen măcinat
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 1 căţel de usturoi curăţat
  • 1 1/2 linguri de tahini (pastă din seminţe de susan)
  • 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • suc de lămâie după gust (aprox. 2 linguri)

Mod de preparare:

Clătiţi năutul înmuiat. Acoperiţi-l cu apă şi lăsaţi-l la fiert 1,3 ore sau până devine moale, înlăturând spuma dacă e necesar. Strecuraţi-l, păstrând puţin din apa în care l-aţi fiert.

Zdrobiţi ardeiul iute şi chimenul într-un mojar împreună cu o linguriţă de sare. Intr-un robot de bucătărie, tocaţi fin usturoiul, apoi adăugaţi năutul, ardeiul iute, chimenul şi tahini şi bateţi până se omogenizează.

Adăugaţi sare, piper, ulei şi suc de lămâie după gust. Dacă vă place humusul un pic mai subţire, adăugaţi un pic din apa în care aţi fiert năutul până ajungeţi la consistenţa dorită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.