Hummus de casa

Printeaza

Hummus de casa din: năut (1 conservă), pastă de susan (neîndulcită), lamaie, busuioc, usturoi, nuca sau alune, ulei de masline, sare, piper.

Hummus_de_casa

Ingrediente:

  • 400 năut (1 conservă)
  • 4 linguri de pastă de susan (neîndulcită)
  • 1 lămâie
  • 1 mână de busuioc proaspăt 
  • 2 căţei de usturoi
  • 30 g nucă sau alune
  • 300 ml ulei de măsline
  • sare, piper

Mod de preparare:

Scurge năutul de apa din conservă. Introdu-l la mixer, împreună cu pas­ta de susan, zeama de lămâie şi 150 ml de ulei de măsline. Bate până când obţii o pastă. Dacă nu e suficient de cremoasă, adaugă 1-2 linguri de apă călduţă. Potriveşte de sare şi piper.

Pregăteşte sosul pesto tot la mixer. Bate frunzele de busu­ioc împreună cu usturoiul zdrobit fin, nuca mărunţită, restul de ulei de măsline şi 1/2 linguriţă de sare. Serveşte pasta de năut împreună cu sosul de busuioc. Combinaţia mer­ge ca fel principal, lângă garnitură de legume şi lipie

Hummus de casa

Hummus_de_casa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.