Hummus cu avocado

Printeaza

Hummus cu avocado din: naut, avocado, tahini, ulei, oregano, sare, piper, chili.

Ingrediente:Hummus cu avocado

  • 400 g năut uscat
  • 2 fructe avocado
  • 1-2 lămâi
  • 100 g tahini sau pastă de susan
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 5-6 căţei de usturoi
  • sare de Himalaya
  • piper negru proaspăt măcinat
  • fulgi de chili proaspăt măcinaţi

 

Mod de preparare:

Năutul se pune în apă rece, peste noapte, la hidratat. A doua zi se fierbe în apă curată, se scurge, apoi se iau în palmă boabe fierte şi se freacă pentru a se înlătura pieliţa.

Se pun boabele de năut în robotul de bucătărie, împreună cu avocado curăţat şi tăiat bucăţele, tahini, ulei de măsline, usturoiul, sare, piper, chili, puţină apă în care a fiert năutul şi zeamă de lămâie.

Se blenduieşte până se formează o pastă omogenă, fină, se presară sare şi piper, după gust, la fel şi lămâie şi usturoi.

Se serveşte pe pâine sau cu lipii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.