Hummus clasic

Printeaza

Hummus clasic din: naut, lamaie, usturoi, ulei, sare, tahini.

Ingrediente:Hummus clasic

  • 1 cutie de năut fiert (400 g)
  • zeamă de lămâie după gust
  • 3 căţei de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură pastă de susan (tahini)
  • sare

 

Mod de preparare:

Pasează foarte bine năutul scurs de apă, folosind un blender sau dă-l prin maşina de tocat. Adaugă zeama de lămâie, usturoi pisat şi apă fierbinte cât să ajungă pasta la consistenţa dorită.

Amestecă bine, în timp ce încorporezi uleiul de măsline. Potriveşte gustul de sare. Serveşte-o rece, cu pătrunjel tocat mărunt sau boia dulce. Deasupra, se pune puţin ulei de măsline.

Macină în râşniţa de cafea sau în mojar patru linguri de susan. Amestecă pulberea obţinută cu două linguri de ulei de măsline, zeama de la 1/2 lămâie, sare şi puţină apă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.