Huevos Rancheros

Printeaza

Huevos Rancheros

Huevos RancherosIn trecut, după îndeplinirea treburilor de dimineaţă, lucrătorii de la ferme – rancheros -obişnuiau să ia un al doilea mic dejun, făcut din ouă cu tortillas. Astăzi, huevos rancheros este o mâncare consistentă, servită la micul dejun sau la brunch, care se bucură de popularitate pe întregul continent american, chiar şi în rândul celor care nu au prea multe treburi de rezolvat în zori de zi.

Ouăle pot fi preparate în orice fel: ochiuri moi, ouă jumări, ochiuri fierte sau ouă coapte la cuptor. Gustul unic al acestui fel de mâncare se datorează sosului ranchero şi garniturilor.

Sosul ranchero este un amestec de ceapă călită, usturoi, ardei verde şi ardei iuţi, combinate cu roşii tăiate. Este un sos iute şi aromat. Iuţeala depinde de soiul de ardei iuţi utilizaţi (ardeii habaneros sunt consideraţi cei mai iuţi) şi de generozitatea cu care bucătarul adaugă praful de chilii. Garniturile tradiţionale, fasole reprăjitâ, felii de avocado proaspăt, smântână fermentată şi cartofi prăjiţi, ameliorează senzaţia de iuţeală.

Nota finală o dă brânza Monterey Jack, o brânză fabricată iniţial în misiunile spaniole din jurul localităţii Monterey din California, care se presară peste ouă. Servite cu tortillas calde, huevos rancheros dau energie pentru întreaga zi, indiferent de sarcinile pe care le aveţi de îndeplinit.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.