Hering in aluat de bere

Printeaza

Hering in aluat de bere din: baby hering, oua, bere, faina, usturoi, sare, piper, susam, iaurt, usturoi, marar, patrunjel, lamaie.

Ingrediente:Hering in aluat de bere

  • 500 g baby hering
  • 3 ouă
  • 1/2 sticlă bere
  • făină cât cuprinde
  • pudră de usturoi
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • susan
  • 1 iaurt mic
  • 1 căţel de usturoi
  • mărar
  • pătrunjel
  • lămâie
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Baţi ouăle, apoi adaugi făină cât să iasă o compoziţie mai groasă, pe care o subţiezi atât cât este nevoie cu bere. Condimentezi cu sare, piper proaspăt măcinat şi pudra de usturoi. Amesteci până devine un aluat consistent, dar nu prea gros.

Peştele îl tai pe jumătate, îi scoţi şira spinării, în rest nu mai are oase.Treci peştele prin compoziţia de ou şi făină rezultată, îl presari cu susan şi îl pui la prăjit în ulei încins. Prăjeşti peştele pe ambele părţi şi îl scoţi pe şerveţel de hârtie, ca să absoarbă excesul de ulei.

Pentru  servire, prepari un sos din iaurt, amestecat cu usturoi pisat, mărar şi pătrunjel fin tocate şi, dacă doreşti, puţină zeamă de lămâie.

Acest preparat este excelent servit cu un pahar de bere.

 

Hering in aluat de bere

Hering in aluat de bere

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.