Henklisz (plăcintă săsească de sărbătoare)

Printeaza

Henklisz din: faina, drojdie, zahar, lapte, unt, sare, oua, zahar si stafide.

Ingrediente:Henklisz

  • 500 g faina
  • 40 g drojdie
  • 80 g zahar
  • 250 ml lapte cald
  • 80 g unt
  • sare

ornare:

  • 5 oua
  • 75 g zahar
  • 100 g stafide

 

Mod de preparare:

Dizolvaţi drojdia în puţin lapte călduţ amestecat cu puţin zahăr, făină şi puţină sare. Lăsaţi maiaua să crească la loc călduţ şi când şi-a dublat volumul, adăugaţi pe rând celelalte ingrediente, frământând uşor aluatul.

Este bine să puneţi untul topit, călduţ. Când aţi obţinut un aluat elastic, lăsaţi-l acoperit, la cres­cut, în loc cald.

Faceţi din acest aluat foi subţiri pe care puneţi-le în tăvi unse cu ulei. Bateţi gălbenuşurile cu zahărul şi când aveţi un amestec omogen adăugaţi albuşurile bătute spumă şi stafidele, înmuiate în prealabil în rachiu.

Turnaţi acest amestec peste foile din tavă şi coaceti la foc potrivit. Aceste plăcinte sunt bune calde.

Henklisz

Henklisz

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • retete sasesti

1 comentariu

  1. Foarte buna prajitura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.