Hash Browns

Printeaza

Hash Browns

Hash BrownsTermenul „hash” provine din franceză, de la verbul hacher (a tăia), dar înseamnă în engleză şi pregătirea unui amestec. Cartofii ţărăneşti, numiţi în engleză „hash browns”, reprezintă o mâncare reconfortantă, cu atât de multe variatiuni, încât este dificil să alegi una anume.

Unii bucătari susţin că cei mai buni cartofi ţărăneşti se prepară din cartofi cruzi, raşi, în vreme ce alţii preferă cartofii râmaşi de la alte mâncăruri, fierţi şi tăiaţi în bucăţi mari. Unii preferă să cureţe cartofii de coajă, alţii să îi savureze cu coajă.

Părerile coincid, în orice caz, in privinţa faptului că aceşti cartofi ţărăneşti sunt prăjiţi. Discuţiile continuă pe tema dacă din cartofi se formează turte sau se prăjesc toţi împreună, într-o tigaie, şi se împart în porţii abia dacă se servesc?

Cartofii ţărăneşti pot fi cumpăraţi şi congelaţi. în această variantă au, însă, atât de puţin în comun cu nişte autentici cartofi ţărăneşti, încât a fost inventată o casseroie din cartofi ţărăneşti. Aceasta constă dintr-un amestec de cartofi congelaţi, puţină ceapă, o conservă de supă cremă de pui sau de ciuperci, smântână fermentată şi brânză, toate ingredientele fiind gătite apoi la cuptor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.