Hamburgheri de porc cu salata

Printeaza

Hamburgheri de porc cu salata din: boia de ardei, zahar brun, boia iute, sare, usturoi, praf de mustar, piper negru, praf de ceapa, pulpa de porc, otet de mere, ketchup, fulgi de ardei rosu, piper alb, apa, chifle, salata de varza.

Ingrediente pentru marinata:Hamburgheri de porc cu salata

  • 1 lingura de boia de ardei
  • 2 lingurite de zahar brun
  • 1 1/2 lingurite boia iute
  • 1/2 lingurița de sare
  • 1/2 lingurita de usturoi
  • 1/2 lingurita praf de boabe de mustar
  • 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1/2 lingurita praf de ceapa

Ingrediente pentru carne la gratar:

  • 1 bucata pulpa de porc

Ingrediente pentru sos:

  • 2 cesti de otet de mere
  • 1/2 cana plus 2 linguri de ketchup
  • 1/4 cană de zahar brun
  • 5 lingurite sare
  • 4 lingurite fulgi de ardei rosu
  • 1 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1 lingurița piper alb
  • 1 1/3 cani de apa

Ingrediente pentru servire:

  • 10-12 chifle de hamburger
  • salata de varza

 

Mod de preparare:

Combinati ingredientele pentru marinata. Frecați bucata de carne de porc pe toate partile. Se acopera cu folie de plastic si se da la frigider pentru cel puțin 3 ore.

Pregatiti si inncalziti gratarul bine. Scoateti carnea din frigider cu jumatate de ora inate pentru a se obisnui cu temperatura camerei.

Puneti carnea pe gratar si gatiti pana se patrunde bine, intoarceti din cand in cand, nu trebuie sa se arda, ci sa fie bine patrunsa.

Combinati oțet , ketchup , zahar brun , sare , fulgi de ardei rosu , piper negru , piper alb și cu 1 1/3 cesti de apa intr-un bol de dimensiuni medii si amestecati pana cand zaharul si sarea se dizolva.

Transferați friptura de porc pe un platou, inveliti in folie de aluminiu si lasati sa se odihneasca 10-15 minute. Apoi feliati si indepartati orice grasime daca este cazul.

Tocati marunt carnea de porc cu un cutit foarte bine ascutit. Transferați pe un platou si adaugati sos.

Pentru a servi, taiati chiflelele jumatati, adaugati carne de porc si salata de varza, acoperiti cu cealalta jumatate de chifla. Repetati procesul pana umpleti toate chiflelele.

Serviti cu sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.