Hamburgeri la gratar

Printeaza

Hamburgeri la gratar din: carne de vita, carne de porc, sare, piper, ceapa, cimbru, ienibahar, cartofi, ardei, dovlecei, ulei de floarea soarelui, grasime si salata verde.

Ingrediente:Hamburgeri_la_gratar

  • 300 g carne de vita tocata
  • 250 g carne de porc tocata
  • sare
  • piper
  • 1-2 cepe
  • 1-2 lingurite cimbru
  • un praf ienibahar
  • 5 cartofi
  • 2 ardei
  • 3 dovlecei
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
  • grasime pentru gratar
  • salata verde pentru ornat

 

Mod de preparare:

Pentru început, carnea de vită şi carnea de porc se pun într-un bol, se adaugă ceapa tocată mărunt sau dată prin râzătoare şi se con­dimentează cu sare, piper, cimbru uscat şi măcinat şi ienibahar.

Compoziţia se frământă 10-15 minute ca să se lege bine, se acoperă cu o folie şi se bagă la rece, aproximativ o oră.

Se curăţă cartofii, dovleceii şi ardeii. Se spală şi se taie felii po­trivite.

Se lasă să se scurgă bine de apă şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru uscat.

Se stropesc cu ulei. Se scoate carnea, se formează hamburgerii, se înfig pe beţe de frigărui şi se intercalează cu legu­mele.

Se pun pe grătarul încins şi uns în prealabil cu grăsime şi se rumenesc pe toate părţile.

Se servesc pe un platou de lemn, ornat cu salată verde.

 

Hamburgeri la gratar

Hamburgeri_la_gratar

Pofta buna!

 

 

 

3 comentarii

  1. cand se mai incalzeste, o sa fac niste hamburgeri, chiar mi-e pofta

  2. mult mai sanatosi cei facuti in casa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.