Hamburger cu conopida

Printeaza

Hamburger cu conopida din: chifle, rosii, conopida, telina, ulei, smantana, mustar, ceapa, usturoi, lamaie, salate, sare, piper.

Ingrediente:Hamburger_cu_conopida

  • 4 chifle cu susan
  • 2 roşii
  • 200 g conopidă
  • 1/2 telină
  • 1 gălbenuş
  • 150 ml ulei
  • 100 ml smântână sau iaurt
  • 1/2 linguriţă de muştar
  • 1 ceapă mică
  • 1 căţel de usturoi
  • zeamă de lămâie
  • salată creată
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Freacă gălbenuşul cu puţină sare, muştar, toarnă treptat uleiul. Pune şi zeamă de lămâie. Adaugă câte o lingură de smântână şi amestecă până se încorporează.

Dă la rece.

Desfă conopida în bucheţele şi pune-le la fiert în apă cu sare. Scurge-le, iar când s-au răcit, taie-le în bucăţi mai mici.

Toacă mărunt ceapa şi usturoiul, pune-le în amestecul de smântână, toarnă amestecul peste conopidă şi adaugă ţelina rasă. Potriveşte de sare şi piper.

Taie chiflele în două. Aşază pe jumătatea de jos o frunză de salată verde, două linguri generoase de salată de conopidă, 1-2 felii de roşie şi pune capacul.

Hamburger cu conopida

Hamburger_cu_conopida

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.