Halva de morcovi cu alune

Printeaza

Halva de morcovi cu alune din: morcovi, lapte, zahăr, khoa, alune, nucşoare, apă de trandafir, fistic.

Ingrediente:Halva de morcovi cu alune

  • 1 kg de morcovi proaspeţi
  • 2 l de lapte
  • 1,5 kg zahăr
  • 200 g khoa
  • 100 g de alune
  • 20 de nucşoare
  • 1 lingură de apă de trandafir
  • 30 de fistic

Mod de preparare:

Alegeţi morcovi fragezi şi proaspeţi. Spălaţi-i, curăţaţi-i şi răzuiţi-i. Adăugaţi zahăr şi puneţi-i într-o cratiţă pe foc moderat. Lăsaţi-i până scade sucul.

Adăugaţi lapte şi amestecaţi continuu, până compoziţia se îngroaşă şi răspândeşte o aromă plăcută.

Adăugaţi khoa, alune, fistic, nucşoară şi puţină apă de trandafir, pentru aromă. Serviţi fierbinte sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.