Halva de fistic

Printeaza

Halva de fistic din: ulei de masline, faina, zahar, esenta de vanilie, esenta de fistic, apa, sofran si fistic.

Ingrediente:Halva_de_fistic

  • 250 ml ulei de masline
  • 400 g faina
  • 300 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 2-3 linguri esenta de fistic
  • 300 ml apa
  • un praf sofran pentru culoare
  • 600 g fistic prajit

 

Mod de preparare:

Se încinge uleiul, se adaugă făina cernută şi se încorporează uşor să nu se formeze cocoloa­şe.

Se amestecă 3-4 minute la foc moderat. Intre timp, se amestecă zahă­rul cu apa şi se pun să fiarbă.

Se încorporează compoziţia de făină cu siropul, se adaugă esenţele de vanilie şi de fistic şi şofranul.

Se lasă să se răcorească şi, în timpul acesta, se mărunţeşte fisticul. Se încorporează o mare parte din fistic în compoziţie şi se toarnă în tava tapetată cu folie de plastic.

Se presară fistic pe deasupra si se strânge folia. Se lasă la rece 5 -6 ore, sau chiar de pe o zi pe alta, după care se scoate si se taie.

Halva de fistic

Halva_de_fistic

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.