Halva de morcovi cu fistic

Printeaza

Halva de morcovi cu fistic din: morcovi, lapte, zahar, alune, nucsoara, apa de trandafiri, fistic.

Ingrediente:Halva_de_morcovi_cu_fistic

  • 1 kg morcovi proaspeti
  • 2 l lapte
  • 1,5 kg zahar
  • 100 g alune
  • nucsoara
  • 1 lingurita apa de trandafiri
  • 30 g fistic

 

Mod de preparare:

Se aleg morcovii fragezi şi proaspeţi. Se spală, se curăţă şi se trec prin râzătoare. Se adaugă zahărul şi se pun într-o cratiţă, pe foc moderat. Se lasă până scade sucul.

Se toarnă laptele, amestecând continuu, până când compoziţia se îngroaşă şi răspândeşte o aromă plăcută. La final se pun alunele, fisticul, nucuşoara şi putină apă de trandafir. Halvaua de morcovi se serveşte fierbinte sau rece, ornata cu fistic.

Halva de morcovi cu fistic

Halva_de_morcovi_cu_fistic

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. NU-mi place halvaua, mi se pare ca e prea dulce

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.