Halva cu miere

Printeaza

Halva cu miere: stafide aurii, cocos, scortisoara, miere, nuga.

Ingrediente:Halva_congoleza_cu_miere

  • 130 g stafide aurii
  • 125 g cocos măcinat
  • scorţişoară măcinată
  • 2-3 linguri miere
  • 50 g nuga sau ciocolată neagră de post
  • cocos ras

 

 

Mod de preparare:

Se clătesc stafidele, se scurg, se opăresc cu apă clocotită şi se lasă să se înmoaie 10 min. Se scurg şi se pasează cu mixerul. Se aşază stafidele într-un castron şi se adaugă cocos măcinat şi scorţişoară.

Se amestecă, apoi se înglobează mierea. Se compactează com­poziţia şi se modelează sub forma unui rulou de cca 3,5 cm diametru. Se glazu­rează cu nuga topită şi se tăvăleşte apoi prin cocos.

Halva cu miere

Halva_congoleza_cu_miere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.