Gutui umplute

Printeaza

Gutui umplute

Ingrediente:

  • 4 gutui
  • 100 g miezuri de nuca
  • 25 g stafide
  • 25 g fructe confiate
  • 25 g smochine
  • 100 g zahar tos
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 lamaie
  • 75 g unt
  • 300 ml lichior de cafea
  • Frisca, sos de ciocolata

Mod de preparare:

Se spala gutuile, li se scoate cotorul cu un cutit, se ung cu suc de lamaie ca sa nu se innegreasca si se pun la scurs pe gratar. Se taie marunt smochinele si se pun intr-un castron impreuna cu stafidele, fructele confiate taiate in cubulete si lichiorul de cafea.

Se macina nucile si se amesteca bine cu zaharul tos. Se adauga fructele scurse se lichior, cateva fire de rozmarin tocate, se amesteca si se lasa deoparte 10 minute.

Se introduce in fiecare gutuie putin unt, se pune amestec de fructe si din nou unt. Se adauga putin lichior de cafea si se aseaza gutuile in tava unsa cu unt. Se toarna un pahar de apa, se introduce tava in cuptor. Se lasa 20-30 de minute si daca inca nu sunt gata, se acopera cu folie de aluminiu si se mai lasa 10 minute.

Se servesc calde sau reci cu frisca sau sos de ciocolata si un pahar de Kagor.

1 comentariu

  1. Foarte bun acest desert. Va propun si eu o reteta de gutui umplute cu stafide.

    Prajim putin in cuptor nucile apoi le pisam. Adaugam stafidele, mierea si untul topit si amestecam pana se omogenizeaza. Gutuile le taiem un capac si scobim interiorul. Umplem gutuile cu amestecul de nuca si stafide si le punem intr-o tava pe fundul careia am pus hartie de copt. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Scoatem gutuile pe un platou si turnam peste ele sosul format in tava.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.