Gutui umplute cu nuca si cirese
PrinteazaGutui umplute cu nuca si cirese din: gutui, miere, miez de nucă, cireşe confiate, fructe uscate asortate, rom, scorţişoară, cuişoare, anason stelat
- 4 gutui medii
- 4 linguri miere
- 200 g miez de nucă
- 200 g cireşe confiate
- 400 g fructe uscate asortate
- 50 ml rom
- 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
- 1/4 linguriţă cuişoare măcinate
- 4 bucăţi anason stelat
Mod de preparare:
Se inmoaie in rom fructele uscate si ciresele confiate, timp de cca 24 de ore. Se taie in doua gutuile si se golesc de cotoare.
Intr-un bol, se amesteca fructele confiate scurse si taiate felii cu miezul de nuca pisat si mirodenii. Se toarna miere si se amesteca bine. Se umplu gutuile cu acest amestec si se coc cca 1 ora, in cuptorul incins la 180 °C.
Gutui umplute cu nuca si cirese
Pofta buna!