Gutui umplute cu nuca si cirese

Printeaza

Gutui umplute cu nuca si cirese din: gutui, miere, miez de nucă, cireşe confiate, fructe uscate asortate, rom, scorţişoară, cuişoare, anason stelat

Ingrediente:Gutui_umplute_cu_nuca_si_cirese

  • 4 gutui medii
  • 4 linguri miere
  • 200 g miez de nucă
  • 200 g cireşe confiate
  • 400 g fructe uscate asortate
  • 50 ml rom
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1/4 linguriţă cuişoare măcinate
  • 4 bucăţi anason stelat

Mod de preparare:

Se inmoaie in rom fructele uscate si ciresele confiate, timp de cca 24 de ore. Se taie in doua gutuile si se golesc de cotoare.

Intr-un bol, se amesteca fructele confiate scurse si taiate felii cu miezul de nuca pisat si mirodenii. Se toarna miere si se amesteca bine. Se umplu gutuile cu acest amestec si se coc cca 1 ora, in cuptorul incins la 180 °C.

Gutui umplute cu nuca si cirese

Gutui_umplute_cu_nuca_si_cirese

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.