Gutui umplute cu carne

Printeaza

Gutui umplute cu carne

Gutui umplute cu carne din: gutui, carne de vita, ou, zahar, faina, unt, sare, piper.

Ingrediente:

  • 8 gutui
  • 600 g carne tocată de vita
  • 1 ou
  • 5 linguriţe de zahăr
  • 1 linguriţă făină
  • 150 g unt
  • sare
  • piper după gust

 

Mod de preparare:

Speli gutuile şi le tai câte un căpăcel la codiţă. Elimini pe cât se poate cotoarele şi seminţele. Căleşti carnea într-o linguriţă de unt, o potriveşti de sare şi piper, laşi să se răcească şi o amesteci cu oul.

Cu această compoziţie umpli gutuile, le pui căpăcelul şi le rumeneşti într-o cratiţă în untul rămas. Faci un sos din zahăr caramelizat peste care pui un pic de apă şi făina. Gutui_umplute_cu_carne.1jpg

Torni sosul peste gutui, pui apă cât să le cuprindă pe 3/4 şi le dai la foc pe aragaz circa 10 minute. Apoi dai cratiţa la cuptor pen­tru o oră.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.