Gutui cu castane si ciocolata

Printeaza

Gutui cu castane si ciocolata din: gutui, castane fierte, frisca, ciocolata neagra, ghimbir, zahar vanilat, rom, zahar, vin alb dulce, anason, ardei iute, nucsoara.

Ingrediente:Gutui_cu_castane_si_ciocolata

  • 4 gutui
  • 200 g castane fierte
  • 400 ml frişcă
  • 300 g ciocolată neagră
  • ghimbir
  • zahăr vanilinat
  • rom
  • 200 g zahăr
  • 700 ml vin alb dulce
  • 10 g scorţişoară
  • un beţişor scorţişoară
  • o steluţă de anason
  • un vârf ardei iute
  • 2 g nucşoară

 

Mod de preparare:

Gutuile se spală, se taie în jumătăţi, se curăţă de căsuţa cu seminţe şi se pun într-o oală.

Se toarnă deasupra vinul şi zahărul, se adaugă anasonul şi batonul de scorţişoară, puţină apă şi se fierb până pot fi pătrunse cu o furculiţă.

Se scot pe un platou cu o spumieră şi se lasă să se răcească. Castanele fierte se toacă mărunt şi se pun în mijlocul gutuilor.

Ciocolata neagră se pune la fiert la bain-marie împreună cu frişca şi ardeiul iute şi după ce s-a topit ciocolata se ia oala de pe foc.

Se lasă să se răcească complet, se adaugă o lingură cu ghimbir, jumătate din scorţişoara măcinată, o lingură cu rom şi două pliculeţe cu zahăr vanilinat.

Se amestecă bine cu o lingură, se toarnă peste gutuile umplute cu castane şi se introduc la rece minimum 30 de minute, acoperite cu folie alimentară sau cu un capac.

 

Gutui cu castane si ciocolata

Gutui_cu_castane_si_ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.