Gust de cafea

Printeaza

Gust de cafea

Ingrediente:Gust de cafea

Pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 50 g zahăr
  • 1 praf de sare.

Pentru umplutură:

  • 1 cutie de pere (850 ml)
  • 100 g cremă de brânză
  • 2 ouă
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri praf de cacao
  • 50 ml mocca tare
  • 3 linguri zahăr
  • 3 linguri alune tocate
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 2 linguri făină
  • 1 vârf de cuţit praf de copt.

în plus:

  • 100 g glazură de ciocolată

Preparare:

Amestecaţi mai întâi cu mixerul într-un castron făina, untul, oul, zahărul şi sarea, apoi continuaţi să amestecaţi cu mâinile până obţineţi un aluat omogen. înfăşuraţi-l în folie alimentară şi lăsaţi-l circa 30 de minute la frigider.

Intindeţi aluatul pe o suprafaţă de lucru presărată în prealabil cu făină, apoi tapetaţi cu el o fomă de sufleu (0,26 cm) şi ridicaţi-l pe margine. Pentru umplutură, răsturnaţi perele într-o strecurătoare şi lăsaţi-le să se scurgă.

Amestecaţi crema de brânză cu ouăle, laptele, praful de cacao, mocca, zahărul, alunele şi scorţişoara, încorporaţi făina şi praful de copt. Aşezaţi perele în formă de cunună pe aluat, apoi turnaţi amestecul cu ouă şi mocca în mod uniform şi coaceţi prăjitura 35-40 de minute, în cele din urmă scoateţi-o pe un fund de bucătărie şi lăsaţi-o să se răcorească.

Tăiaţi glazura mare cu un cuţit şi topiţi-o la bain mărie amestecând continuu. După aceea, întindeţi-o peste prăjitură cu ajutorul unei linguri. Lăsaţi-o să se întărească.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.