Gusita – reteta traditionala

Printeaza

Gusita se prepara din: măruntaiele de la miel (inimă, plămâni, ficat, intestine, spălate bine), oua, multa verdeata, grasime, piper, sare.

Ingrediente:Gusita - reteta traditionala

  • maruntaie de miel
  • oua
  • verdeata
  • grasime
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Toate se pun la fiert cu sare, iar când sunt fierte se strecoară, se lasă la răcit, după care se dau prin maşina de tocat.

In compoziţia tocată se adaugă 2-3 ouă crude, multă verdeaţă (pătrunjel, cimbru, frunze de ceapă) şi grăsime, piper, sare după gust.

Separat se fierb câteva ouă. Se amestecă bine compoziţia, apoi se întinde bine pieliţa care ţine intestinele într-o tavă care a fost bine unsă cu unsoare şi se aşează jumătate din compoziţie.

Se pune apoi un strat din ouăle fierte şi tăiate cât mai mărunt peste care se pune apoi restul compoziţiei. Se adună peste pieliţă şi se mai unge cu puţină unsoare. Se dă apoi la cuptor după ce s-a scos pâinea, cuptorul fiind încins, timp de 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.