Gulii cu sos de bulion

Printeaza

Gulii cu sos de bulion din: gulii, ceapă, ulei, bulion, faină, zahăr, sare.

Gulii cu sos de bulion

Ingrediente:

  • 6 gulii tinere
  • 1 ceapă
  • 1 ceaşcă ulei
  • 1 linguriţă bulion
  • 1 linguriţă de faină
  • 1 lingură zahăr
  • sare

Mod de preparare:

Se curăţă guliile, se spală şi se taie rondele. Se pun în ulei încins şi se înmoaie puţin, apoi se scot pe o farfurie.

Se toacă ceapa mărunt, se pune în uleiul rămas cu o ceaşcă de apă caldă şi se lasă să fiarbă acoperit un sfert de oră, apoi se stinge cu o ceaşcă de apă rece în câre s-au desfăcut faina şi bulionul de roşii.

In acest sos se pun feliile de gulii, se adaugă sare şi se fierbe acoperit o oră.

Când guliile sunt fierte, se adaugă zahărul, se amestecă uşor, se mai lasă să scadă 10 minute, după care se ia oala de pe foc. Mâncarea se serveşte cafdă, bine scăzută.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.