Gulii cu sos Bechamel

Printeaza

Gulii cu sos Bechamel din: gulii, unt, faina, lapte, sare, piper.

Ingrediente:Gulii cu sos Bechamel

  • 2- 3 guiii
  • 3 linguri cu unt
  • 2 linguri cu făină
  • 1 cană cu lapte
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi guliile de coaja tare de deasupra, tăiaţi-le jumătăţi şi fierbeţi-le în apă care clocoteşte timp de 5-6 min.

Scurgeţi apa, tăiaţi guliile în felii groase de 1- 2 cm şi lăsaţi-le într-o cratiţă emailată cu o lingură de unt să fiarbă 1/4 oră.

Pregătiţi separat un sos Bechamel din unt amestecat omogen cu faina şi subţiat cu lapte pus câte puţin. Lucraţi cu o lingură de lemn, amestecaţi tot timpul în cratiţă.

Dacă sosul e prea gros, subţiaţi cu puţină apă caldă. Ca să se poată consuma, orice sos făcut cu faină are nevoie să fiarbă 10 min. Când sosul arată ca o smântână subţire, săraţi, piperaţi şi răsturnaţi peste guliile făcute în unt.

Serviţi mâncarea caldă, lângă crutoane de pâine prăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.