Gulas traditional de vita

Printeaza

Gulas traditional de vita din: costite de vita, ceapa, untura de porc, bulion, boia, supa de vita, ienibahar, piper negru, chimen, dafin, maghiran, sare si ardei iuti.

Gulas_traditional_de_vita

 

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vită (costiţe)
  • 1 kg ceapă
  • 125 g untură de porc
  • 1,5 linguri bulion
  • 1 lingură boia dulce
  • 1,5 l supă de vită
  • 3 boabe ienibahar
  • 1/2 linguriţă boabe de piper negru
  • 1 linguriţă chimen
  • 4 foi de dafin
  • 1 linguriţă maghiran
  • sare
  • ardei iuţi, după gust

 

Mod de preparare:

Se curăţă carnea, se taie felii, apoi în cuburi de cca 2-3 cm. Se curăţă ceapa şi se toacă; se prăjeşte în untură într-o tigaie. Se rumeneşte la foc mijlociu, cu atenţie să nu se ardă.

Se adaugă carnea în vasul cu ceapă şi se lasă să se prăjească puţin împreună, apoi se adaugă bulionul şi se amestecă. Se adaugă în sos boia de ardei dulce şi se toarnă supă astfel încât carnea să fie acoperită, dar să nu plutească.

In timp ce gulaşul fierbe înăbuşit, se mai adaugă la nevoie supă, pentru a menţine acest nivel. Se adaugă mirodenii (ienibahar, chimen, foaie de dafin şi maghiran) şi se lasă să fiarbă înăbuşit cca 2 ore, până ce se înmoaie carnea.

Se condimentează gulaşul cu ardei după gust şi se serveşte.

 

Gulas traditional de vita

Gulas_traditional_de_vita

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.