Gulaş de Szeghedin

Printeaza

O reteta simpla de Gulas de Szeghedin din: ceapa de porc, ceapa, usturoi, boia, sare, varza acra, chimen si smantana.

Ingrediente:Gulaş de Szeghedin

  • 600 gr ceafă de porc
  • 250 gr ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri de boia
  • sare
  • 500 gr varză nu prea acră
  • puţin chimen
  • 1/8 l smăntănă

 

Mod de preparare:

Carnea o tăiem bucăţele şi o uscăm bine. Tocăm mărunt ceapa şi ustu­roiul. Incălzim un vas nu prea adânc. Fierbem carnea înăbuşit. Adăugăm ceapa şi fierbem înăbuşit să devină ceapa transpa­rentă.

Adăugăm apoi usturoiul, sa­rea şi boiaua. Varza acră o scurgem puţin şi o punem peste carne. Adăugăm şi amestecăm chimenul. Acoperim cu capacul şi micşorăm focul la minimum. Fierbem gulaşul înăbuşit 40 – 50 minute. Cănd s-a fiert pe jumătate, ame­stecăm gulaşul. înainte de a-l servi, adăugăm smăntăna.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.