Gulas de porc cu chimen
PrinteazaGulas de porc cu chimen din: pulpa de porc, ulei, ceapa, morcovi, cartofi, smantana, faina, boia, sare, piper, chimen.
- 500 g pulpă de porc
- 50 ml ulei
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 3 cartofi
- 250 ml smântână
- 3 linguri făină
- 3 linguri boia dulce
- 1/2 linguriţă boia iute
- sare
- chimen
- piper
Mod de preparare:
Speli carnea şi o tai cubuleţe, iar ceapa o toci mărunt. Căleşti ceapa în ulei şi adaugi carnea. Rumeneşti aproximativ 5 minute.
Adaugi boiaua amestecând uşor, apă fierbinte cât să acopere carnea, sare şi chimen, după gust. Acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă, amestecând din când în când. Dacă este nevoie, mai adaugi apă caldă.
Pui peste carne morcovii şi cartofii tăiaţi cnbuleţe, amesteci făina cu smântână şi torni sosul în cratiţă. Laşi să fiarbă 20-30 de minute şi condimentezi cu sare şi piper.
Gulas de porc cu chimen
Pofta buna!