Gulas de oaie

Printeaza

O reteta delicioasa de gulas de oaie din: carne de oaie, untura, ceapa, cartofi, rosii, ardei gras, paprika, sare, piper, foi de dafin si chimen.

Ingrediente Gulas de oaie

  • 1 kg carne de oaie
  • 50 g untura
  • 300 g ceapa
  • 1 kg cartofi
  • 50 g rosii
  • 150 g ardei gras
  • boia de ardei (paprika)
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • chimen

 

Mod de preparare:

Se cutata ceapa si cartofii. Carnea de oaie se curata bine de pielita si grasime si apoi se taie in cuburi de 2 cm.

Ceapa toacata marunt se prajeste in untura pana devine aurie.Se adauga boia, se amesteca si apoi se pune carnea de oaie.

Se sareaza, condimenteaza si se continua fierberea innabusita, sub capac la foc domol. Cand scade zeama se completeaza cu putina apa si se adauga foile de dafin si chimionul.

Pentru a se patrunde bine carnea se amesteca din cand in cand si se completeaza cu apa. Se taie cartofii, ardeiul gras si rosiile in cubulete.

Cand carnea este patrunsa se adauga cartofii, ardeiul si rosiile (bulionul) si se lasa sa fiarba la foc incet pana sunt gata. Se poate prepara si la ceaun, in cantitati mai mari, fiind si mai delicioasa si savuroasa !

 

Poftă bună!

 

Incoming search terms:

  • gulas de oaie
  • guiaş de oaie

1 comentariu

  1. Eu la gulas nu folosesc decat carne de vita, n-am incercat niciodata cu carne de oaie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.