Gulas cu pulpa de vita si bacon

Printeaza

Gulas cu pulpa de vita si bacon din: pulpă de vită, usturoi, morcovi, oţet de vin, bacon, ulei de măsline, ceapa, ţelină, făină, cuişoare, bulion, vin spumos, zahăr, vin roşu, prune uscate, sare, piper.

Gulasul_dalmat_cu_pulpa_de_vita_si_bacon

Ingrediente:

  • 1 kg pulpă de vită
  • 5 căţei de usturoi tăiaţi sferturi pe lung
  • 2 morcovi
  • oţet de vin
  • 100 g bacon
  • 100 ml ulei de măsline
  • 3 cepe mari
  • 1 ţelină
  • 1 lingură făină
  • 4 cuişoare
  • 2 linguri bulion
  • 100 ml vin spumos
  • 1 linguriţă zahăr
  • 20 ml vin roşu
  • 4 prune uscate
  • sare, piper

Mod de preparare:

Cu un cuţit lung şi ascuţit se înspică pulpa de vită cu  beţişoare de morcovi. Carnea se aşază într-o tavă şi se unge cu oţet de vin, folosind pensula. Se lasă să se marineze la frigider peste noapte.

A doua zi se sărează şi se piperează carnea şi se adau­gă bacon tăiat cuburi, ulei de măsline, ceapă tocată grosier, restul de morcovi şi ţelina. Se coace 1 oră şi 30 min. în cuptorul încins la 180°C.

Apoi carnea se scoate din sos, care se pasează, adăugând făină, cuişoare, bulion, ambele vi­nuri, zahăr şi prune. Se lasă să fiarbă cca 10 min. Apoi se taie carnea în felii groase de 1 cm şi se servesc cu găluşte de cartofi.

Gulas cu pulpa de vita si bacon

Gulasul_dalmat_cu_pulpa_de_vita_si_bacon

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.