Guguluf cu struguri

Printeaza

Guguluf cu struguri din: unt, zahar, oua, sare, faina, praf de copt, ciocolata, struguri, pesmet, nuci.

 

Ingrediente:Guguluf_cu_struguri

  • 200 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar tos
  • 225 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 350 g boabe de struguri
  • 2 linguri pesmet
  • 50 g nuci mărunţite
  • 200 g ciocolată de menaj

 

Mod de preparare:

Mixezi gălbenuşurile împreună cu sarea şi zahărul pudră.

Baţi albuşurile spumă tare, apoi încorporezi zahărul tos şi mixezi până obţii o bezea în care nu se mai simt cristalele de zahăr, în crema de gălbenuşuri, încorporezi untul moale, la temperatura camerei, apoi făina cernută cu praful de copt.

Omogenizezi şi încorporezi spuma de albuşuri, amestecând delicat, de jos în sus.

Impărţi compoziţia în 3 părţi egale. In prima treime adaugi ciocolata amăruie, topită la bain-marie.

In aluatul rămas, adaugi nucile şi omogenizezi uşor.

Ungi cu unt şi tapetezi cu pesmet forma pentru guguluf. Pui un strat de compoziţie albă, apoi compoziţia maro şi din nou pe cea albă.

Cu o furculiţă faci cercuri verticale în compoziţie, ca să o marmorezi. Presari apoi 200 g struguri, în prealabil curăţaţi de seminţe şi trecuţi prin pesmet sau făină.

Aşezi forma pe o tavă şi o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 40 de minute.

Scoţi din formă guguluful după ce s-a mai răcit. Il glazurezi cu ciocolată topită la bain-marie şi cu boabe de struguri pe jumătate trecute prin ciocolată topită

 

Guguluf cu struguri

Guguluf_cu_struguri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.