Guguluf cu mac

Printeaza

O reteta delicioasa de guguluf cu mac, margarina, zahar, oua, faina, praf de copt, frisca, lichior de portocale si zahar pudra.

Ingrediente: Guguluf cu mac

  • 2 lămâi
  • 250 g margarină
  • 150 g zahăr
  • 4 ouă
  • 400 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml frişcă
  • 100 g mac
  • 2 linguri lichior de portocale
  • 250 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Ungi cu unt o formă înaltă (1,5 I). Incingi cuptorul la 175 grade Celsius. Speli lămâile cu apă fierbin­te, razi coaja şi storci sucul. Pui margarina, zahă­rul şi ouăle într-un castron şi baţi totul spumă cu un mixer.

Incorporezi făina, praful de copt şi frişca. Impărţi totul în două, într-o jumătate încor­porezi coaja şi două linguri suc de lămâie, iar în cealaltă jumătate macul şi lichiorul.

In forma unsă cu unt torni mai întâi aluatul cu mac, apoi cel cu lămâie şi marmorezi prăji­tura cu o furculiţă. Coci circa 50 de minute. Amesteci zahă­rul pudră cu restul sucului de lămâie, torni peste prăjitura răcită şi  laşi să se usuce. O poţi orna cu puţină coajă de lămâie şi zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.